Umrl ni nihče

Štiri nove okužbe in precej manj testiranj

J.P.
29. 6. 2020, 10.09
Posodobljeno: 29. 6. 2020, 12.56
Deli članek:

V soboto so opravili 625 testiranj, včeraj 300.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Sloveniji so v nedeljo opravili 300 testiranj za novi koronavirus, štiri osebe so bile pozitivne, je prek svojega profila na twitterju sporočila vlada. Umrl ni nihče. Dan prej je bilo opravljenih 625 testiranj.

Hospitaliziranih je osem oseb, kar je ena oseba manj kot dan poprej, od tega nobena ne potrebuje intenzivne nege.

V Sloveniji so doslej potrdili skupaj 1585 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je skupaj 111 ljudi s covidom-19.

Med drugim so okužbo s koronavirusom v minulih dneh potrdili pri dveh učencih različnih oddelkov v Osnovni šoli Škofljica. Kot je razvidno iz objave na spletni strani šole, je bilo vodstvo šole o tem obveščeno v četrtek in je takoj obvestilo vse starše. Ravnatelj Roman Brunšek je danes za STA pojasnil, da učenca prihajata iz iste družine, za njune sošolce pa so odredili karanteno, prav tako za nekaj učiteljev, ki so bili dlje časa z njimi v oddelku.

Trije primeri okužb z novim koronavirusom, ki so jih v nedeljo potrdili na območju občine Ravne na Koroškem, so povezani s potrjenim primerom dan prej, so za STA pojasnili na ravenski območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Doslej so podali en predlog za karanteno, preverjanje kontaktov pa poteka. "Epidemiološka preiskava še poteka, po vsej verjetnosti gre za vnešen primer," so v zvezi s primerom okužbe, ki so ga potrdili v soboto, pojasnili na ravenski območni enoti NIJZ. Na vprašanje, ali so bili v lokalnem okolju oziroma v podjetjih ali institucijah sprejeti kakšni posebni ukrepi zaradi novih potrjenih okužb, pa so navedli, da zaenkrat niso uvedli posebnih ukrepov.

Pri prebivalcih z območja Raven na Koroškem so doslej potrdili skupno 13 primerov okužb z novim koronavirusom. V celotni koroški regiji pa so pred sobotnim primerom zadnji primer okužbe z novim koronavirusom potrdili 8. maja. To pomeni, da v regiji sedem tednov niso potrdili nobene okužbe.