Kibernetski napadi

Po Brglezu in Fajonovi napadli tudi Šarca

J.P.
26. 6. 2020, 18.53
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 19.02
Deli članek:

Ne le poslanca SD, tarča kibernetskega napada je bil tudi nekdanji premier Marjan Šarec.

STA
Marjan Šarec

Po evropskem poslancu iz vrst SD Milanu Brglezu in predsednici omenjene stranke Tanji Fajon je bil tarča kibernetskega napada tudi nekdanji premier in predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec. »Kot ste opazili, je bila moja fb stran nekaj časa nedosegljiva, ker so mi vdrli v profil. Zadevo smo uredili. Zadnjih objav zato ni več gor, ampak tudi tega je verjetno kdo vesel,« je zapisal na svojem facebook profilu.

Nekomu gresta v nos

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi Brglezu, ki je v vrste SD iz stranke SMC prestopil pred dvema letoma. "Neznanci so mojo facebook stran najprej napadli, nato izbrisali," je sporočil in dodal, da gre "nekomu s svojimi stališči pač 'strašno na živce'."

Brglez je nenavadno dogajanje na svojem računu opazil kmalu po objavi čestitke ob dnevu državnosti. Takoj po pojavu nenavadnih aktivnosti na svoji strani na Facebooku je temeljito preveril vse značilnosti svojega računa. Ko je želel zamenjati geslo, je ugotovil, da nad računom nima več administratorskih pravic. Zlorabo je prijavil Facebooku, dve uri pozneje pa je bil račun - s strani neznancev - že izbrisan, so za STA pojasnili iz njegove pisarne.

Le nekaj minut po njegovi objavi se je na twitterju oglasila tudi predsednica SD Tanja Fajon in pritrdila, da je bila tudi sama prvič tarča kibernetskega napada. Ob tem je dodala: "Hvala enako, tudi jaz. Očitno greva nekomu zelo v nos".