Prvič

Brglez in Fajonova tarči kibernetskega napada: "Očitno greva nekomu zelo v nos"

A.S.
26. 6. 2020, 08.39
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 09.19
Deli članek:

Poslanca SD sta sporočila, da sta bila prvič tarči kibernetskega napada.

Bobo
Predsednica SD Tanja Fajon.

STA
Poslanec SD Milan Brglez

Sprva je evropski poslanec Milan Brglez, ki je v vrste SD pred dvema letoma prestopil iz stranke SMC, na twitterju sledilce obvestil, da je bil tarča svojega prvega kibernetskega napada. "Neznanci so mojo Facebook stran najprej napadli, nato izbrisali," je sporočil in dodal, da gre "nekomu s svojimi stališči pač 'strašno na živce'."

Brglez je nenavadno dogajanje na svojem računu opazil kmalu po objavi čestitke ob dnevu državnosti. Takoj po pojavu nenavadnih aktivnosti na svoji strani na Facebooku je temeljito preveril vse značilnosti svojega računa. Ko je želel zamenjati geslo, je ugotovil, da nad računom nima več administratorskih pravic. Zlorabo je prijavil Facebooku, dve uri pozneje pa je bil račun - s strani neznancev - že izbrisan, so za STA pojasnili iz njegove pisarne.

Le nekaj minut po njegovi objavi se je na twitterju oglasila tudi predsednica SD Tanja Fajon in pritrdila, da je bila tudi sama prvič tarča kibernetskega napada. Ob tem je dodala: "Hvala enako, tudi jaz. Očitno greva nekomu zelo v nos".