Rokovanje

Janša v tesnem stiku z apostolskim nuncijem

R.T./STA
22. 6. 2020, 18.14
Posodobljeno: 22. 6. 2020, 19.32
Deli članek:

Predsednik vlade Janez Janša je danes sprejel apostolskega nuncija in doajena diplomatskega zbora v Sloveniji, nadškofa jieja Speicha.

Kabinet predsednika vlade
Stisk roke Janez Janše in Jeana-Marie Speicha.

V pogovoru sta potrdila velik pomen odnosov med Slovenijo in Svetim sedežem, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Odnose med državama sta potrdila v luči dveh bližajočih se obletnic, in sicer 30. obletnice priznanja Slovenije leta 2022 in 20. obletnice sporazuma med Slovenijo in Svetim sedežem o pravnih vprašanjih, ki bo prihodnje leto.

Dotaknila sta se tudi vsestranskega izziva pandemije covida-19. Apostolski nuncij je izrazil svoje priznanje zelo uspešnemu soočenju slovenske vlade s pandemijo in njenemu učinkovitemu kriznemu upravljanju, so sporočili iz Janševega kabineta.

Za potrebe fotografije sta pozabila na priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki terja od nas, da se držimo medsebojne razdalje metra in pol ali uporabo maske, kjer to ni možno. Segla sta si tudi v roke, a verjamemo, da sta si jih potem nemudoma razkužila ali temeljito umila.