Izrabljenost pralnega stroja prevalil na najemnike

Uslužbenec ministrstva vdiral k najemnikom in kasiral na roke?!

Luka Tetičkovič
18. 6. 2020, 19.30
Deli članek:

Slabe izkušnje z Alešem Dobnikarjem, vodjo službe za dokumentacijo in tajne podatke na ministrstvu za zunanje zadeve, je imel še en par sostanovalcev. To so povedali o njem.

M.J.
Dobnikar (levo) je delno zaposlen še pri Institutu Jožef Stefan in na Univerzi na Primorskem.
Dobnikar je po navedbah varčeval tudi pri obratovalnih stroških, čeprav jih ni plačeval sam. "Spominjava se trenutkov, ko sva se morala v zimskih mesecih učiti, v hiši pa je bilo (decembra) 11 stopinj. Večkrat sem se učil oblečen v bundo in pokrit z odejo," pravi naš sogovorec.

»Neštetokrat se je zgodilo, da je bil v hiši ravno takrat, ko je bil kdo od nas v kopalnici oziroma pod tušem, seveda brez vnaprejšnje najave«, in ko so ga vprašali, kaj počne, je odgovoril, da je »prišel menjat žarnico oziroma samo nekaj pogledat«.

Skozi garažo in presenečenje pod tušem

»Vedno je v hišo vstopal skozi garažo, kjer je bil tudi pralni stroj, ki naj bi ga uporabljali samo uporabniki hiše, ki jo je dajal v najem. Nobena skrivnost pa ni, da je v tem pralnem stroju Dobnikarjeva žena prala oblačila njihovega psa,« se najemnik, ki je prosil za anonimnost, spominja posegov v svojo zasebnost.

Tako se je nekega dne pojavil v kuhinji in vsem navzočim predstavil domislico, kako strošek amortizacije stanovanja prevaliti na najemnike. »Imel je idejo, da nas bo tožil, ker pralni stroj ne deluje več. O tem, da je dotrajan, ni hotel slišati, še manj, da bi kupil novega,« se absurdnosti spominja sogovornik.

Najemojemalec potrdil, da je zahteval denar na roke

»Zasebnosti Dobnikar ni nikoli spoštoval, še manj pa je spoštoval pogodbo, ki jo je imel sklenjeno z nami. V naši pogodbi je pisalo, da mu plačujemo le stroške, najemnine pa ne, je pa vsak mesec za hišo, ki je v obupnem stanju – vanjo seveda ni vložil nič in je tudi ne vzdržuje –, dobil 700 evrov na roke in nikakor drugače.«

V torek smo poročali, da je Dobnikar s skupino pajdašev pravico vzel v svoje roke in najemnike nasilno odstranil iz svoje nepremičnine. S prošnjo za komentar smo se obrnili na ministrstvo za zunanje zadeve, kjer Dobnikar vodi službo za tajno dokumentacijo. Na ministrstvu so odgovorili, da gre za zasebno zadevo in je zato ne komentirajo.

M.J.
Na kraju je intervenirala policija, zapisnik katere hranimo v uredništvu. Dobnikar je bil naznanjen zaradi kaznivega dejanja kršenja nedotakljivosti stanovanja. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Pravi, da denarja ni prejemal na roke

Dobnikar je v telefonskem pogovoru z nami zanikal, da bi denar prejemal na roke, kar naj bi sicer že po drugem pričevanju počel že več let.