Tri odločitve

Kakšne novice je danes prinesel Kacin? Od ponedeljka se bomo lahko zbirali v večjem številu

B.K.
11. 6. 2020, 14.25
Posodobljeno: 11. 6. 2020, 14.27
Deli članek:

Vlada Republike Slovenije je danes sprejela tri pomembne odločitve, je oznanil vladni govorec.

STA
Jelko Kacin

Od ponedeljka dalje je dovoljeno zbiranje do 500 oseb, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Nova pravila veljajo ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil, ki jih pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), je opozoril. “V praksi to pomeni, da na športni prireditvi lahko sodeluje do 500 ljudi. A ko gre za moštva, je treba v to vračunati obe moštvi, delegate, varnostnike, medije, podporno osebje in tako dalje. To torej ni 500 gledalcev, ampak bistveno manj,” je dejal Kacin.

Ob tem je vlada sprejela nov odlok o načinu izvajanja javnega prevoza, ki razveljavlja prejšnji odlok. V praksi to pomeni,da se omogoča javni prevoz potnikov v mednarodnem prometu. To pomeni, da lahko po novem v Slovenijo vstopajo tudi turistične skupine. V naslednjih dneh bo sicer potrebno še nekaj usklajevanja s sosednjimi državami, da bo režim prevoza povsod isti.

Jutri bo tudi prenehal delovati vladni klicni center. Ta je začel je delovati 9. marca in je do danes prejel več kot 50.000 klicev, je še navedel vladni govorec.