Aktualno

Po manjšem žarišču okužb na Jesenicah, je stanje glede novopotrjenih okužb takšno

A.S.
8. 6. 2020, 11.45
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 11.49
Deli članek:

Informacije so vzpodbudne.

Bobo
V nedeljo ob 211 testiranjih niso potrdili nobene okužbe z novim koronavirusom.
V domačo oskrbo v nedeljo niso odpustili nobenega bolnika. Skupaj pa so iz bolnišnične oskrbe odpustili 293 bolnikov s covidom-19.

V nedeljo ob 211 testiranjih niso potrdili nobene okužbe z novim koronavirusom, je vlada zapisala na Twitterju. Skupno je v Sloveniji tako doslej potrjenih 1485 primerov okužbe. V nedeljo ni umrl noben bolnik s covidom-19, v bolnišnični oskrbi pa tako kot dan poprej, ostaja pet bolnikov. Do zdaj je sicer umrlo 109 bolnikov z novo koronavirusno boleznijo. 

Na intenzivni negi v nedeljo ni bilo nobenega bolnika. 

Manjše žarišče na Jesenicah

Kot smo že poročali, se je v zadnjih nekaj dneh žarišče okužb pojavilo na Jesenicah. Spomnimo. Potem ko so okužbo potrdili pri medicinski sestri na gastroenterološkem oddelku jeseniške bolnišnice, so to zaprli za obiskovalce, na omenjenem oddelku pa spremenili delo. Testiranja v jeseniški bolnišnici doslej niso potrdila drugih okužb, bodo pa testiranje zaposlenih in bolnikov ponovili v sredo. Ker je bila hčerka omenjene medicinske sestre pozitivna na novi koronavirus, je moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice v 14-dnevno karanteno.

Pojavilo se je tudi manjše žarišče v povezavi s primerom okužbe v Ljubljani. Epidemiologi so se nato lotili testiranja stikov.