Dogodek je sicer potekal mirno, policisti pa so zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti vsem udeležencem v cestnem prometu. Vsi udeleženci protesta so hodili oziroma se vozili po ulicah na območju centra mesta, nekaj se jih je nahajalo tudi na Trgu republike, kjer se je večina na koncu zbrala, so dogodek opisali na policiji.

Policisti so na kraju opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost prometa in nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi zbiranja ljudi na javnih mestih. Udeležence so opozarjali, da upoštevajo ukrepe določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni.

Policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali skladno z zakonodajo oziroma obvestili pristojni zdravstveni inšpektorat.

Protestniki, ki izražajo nezadovoljstvo z vladnimi ravnanji, so se v petek v Ljubljani zbrali že sedmič, pridružujejo pa se jim tudi v drugih krajih po Sloveniji. Proteste na kolesih organizira več iniciativ, ki so h kolesarjenju vabile prek družbenih omrežij.