Ujma

FOTO in VIDEO: V tem koncu Slovenije že klestila toča, rdeči alarma razglasili tudi za to pokrajino

J.P.
3. 6. 2020, 13.32
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 14.13
Deli članek:

Za današnje popoldne napovedane krajevne plohe in nevihte so ponekod že pokazale zobe.

Arso
Prognoza, izdana ob 13.10.

Začelo naj bi se na severovzhodu države, od koder naj bi se nevihte razširile na nekatere predele severne, osrednje in vzhodne Slovenije. Napoved je bila najbolj neugodna za Prekmurje in Štajersko, kjer bi lahko silovitejšim nalivom družbo delala tudi toča.

Agencija za okolje RS (Arso) je rdeči alarm za točo prvotno razglasila za Pomurje. Kot je razvidno s facebook profila spletne strani Neurje.si, je del Pomurja prešla manjša, a močnejša nevihta. Na območju Velike Polane in v Hotizi je celo klestila toča.

Pogled na spletno stran omenjene državne agencije razkrije, da je verjetnost trenutnega pojavljanja toče za Pomurje v času pisanja "le" zaznavna. Enako velja za Savinjsko. Velika je le za Belo krajina, medtem ko je preostanek države "v zelenem", kar pomeni, da je verjetnost za pojavljanje toče zelo majhna.

Prognoza se seveda spreminja.

Tudi ponoči

Krajevne plohe in nevihte se bodo sicer na zahodu nadaljevale tudi v noč. In medtem ko bo četrtek bolj ali manj suh, se bo do petka zjutraj dež razširil na vso Slovenijo. V drugi polovici noči in v petek zjutraj bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi.