Poleg Rige, Zagreba, ...

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih destinacij za postkoronska potovanja tudi gorenjski biser

A.S.
2. 6. 2020, 18.42
Posodobljeno: 2. 6. 2020, 19.40
Deli članek:

Poleg Rige, Zagreba, Krfa, ...

Bobo
Na seznamu se je znašel tudi Bohinj.

Ameriška revija Frobes je med 20 najbolj varnih evropskih destinacij za postkoronska potovanja in turizem uvrstila tudi gorenjski biser - Bohinj. "Bohinj je oaza miru za ljubitelje narave in zunanjih športov, pohodnike, ljubitelje lokalnih produktov, ...," so pri Forbsu opisali Bohinj in Gorenjsko označili za "zeleni evropski raj in zelena pljuča Slovenije". 

Pred dnevi so pri Forbsu pisali tudi o podcenjenih državah z bogato naravo in kulturno dediščino ter na seznam poleg Irana, Mjnamara, Gruzije, Tunizije, Filipinov in Etiopije uvrstili tudi Slovenijo.

Dodali so, da jo je Slovenija med epidemijo koronavirusa dobro odnesla ter da je v državi 10-krat manj okužb kot v državah, kjer je novi koronavirus najbolj "pustošil".

Poleg Bohinja so se na lestvici znašle tudi tri hrvaške destinacije, Zagreb, Cavtat in Reka, Varšava in Gdansk na Poljskem, glavni mesti Litve in Latvije Vilna in Riga, avstrijsko glavno mesto Dunaj, romunski Sibiu, Kotor v Črni gori, gruzijski mesti Tbilisi in Batumi, grška Krf in Preveza, Malta, portugalski Algarve, Alantejo in Azori ter finska divja tajga.

Pri sestavljanju seznama najvarnejših destinacij so se ozrli na samo destinacijo, delež okuženih na prebivalstvo v državi, število bolniških postelj na prebivalca v državi, upoštevali so tudi dostopnost zaščitne opereme in varnostne ukrepe pri omejevanju širjenja koronavirusa. 

Zajem zaslonske slike
Na seznamu se je znašel gorenjski biser - Bohinj.