Tako bodo gledalcem znova ponudili film velikega zmagovalca letošnjih oskarjev, korejsko komično dramo Parazit, ki jo je režiral Boong Joon-ho, in romantično dramo režiserke Grete Gerwig z naslovom Čas deklištva, ki je člane ameriške akademije prepričala s svojo izvirno kostumografijo. Od danes bo na ogled tudi francoska komična drama Olivierja Nakachea in Erica Toledana Posebni.

Prikazali bodo še ameriško grozljivko Nicolasa Pescea Prebadanje, akcijsko pustolovščino Davea Wilsona Bloodshot, komedijo Petra Segala Razkrila sem vohuna in športno dramo Gavina O'Connorja Izven igrišča.

Na sporedu so med drugim še kitajska drama, ki jo je režiral Xiaoshuai Wang, Zbogom, sin moj, britanska romantična drama v režiji Lise Barros D'Sa in Glenna Leyburna Navadna ljubezen in avstralska grozljivka Leigha Whannella Nevidni človek.

Ogledati si bo med drugim mogoče še akcijsko kriminalko Ptice roparice (in fantastična osamosvojitev Harley Quinn) v režiji Cathy Yan in pustolovski film Chrisa Sandersa Klic divjine, posnet po romanu Jacka Londona. Mlajši gledalci pa bo si bodo lahko ogledali pustolovski film Stephena Gaghana Dolittle, na sporedu pa je tudi več animiranih filmov.

V Ljubljani si je filme mogoče gledati še v drive in Kina Bežigrad na Viču, počasi pa svoja vrata odpirajo tudi kinematografi art mreže. Tako bo 1. junija začel z delovanjem Kinodvor, odprte pa so med drugim že dvorane v Radovljici, Sežani, Novi Gorici in Domžalah.

Kinematografi v Art kino mreži Slovenije, ki združuje 28 prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma v 27 krajih po državi, se obenem že pripravljajo na poletje in mnogi načrtujejo poletni kino. Kot prvi ga je v četrtek odprl Art kino Odeon v Izoli.