Z RTV Slovenija odgovorili, ali bodo tarčo ukinili

FOTO: Pred nacionalko protivladni protestniki izrazili nezadovoljstvo, ker je v terminu Tarče gostoval Janez Janša

A.S./STA
28. 5. 2020, 21.05
Posodobljeno: 28. 5. 2020, 21.51
Deli članek:

Pred stavbo Televizije Slovenija v Ljubljani se je pozno popoldne zbrala gruča ljudi, med njimi tudi protestniki na kolesih, ki že nekaj časa protestirajo proti vladi. S tem so izrazili nezadovoljstvo nad tem, da je danes v terminu oddaje Tarča na Televiziji Slovenija gostoval premier Janez Janša.

Novice Svet24
Protesti proti vladi in ukinitvi Tarče pred TV Slovenija

A kot so sporočili z Radiotelevizije Slovenija, oddaje Tarča, ki je običajno na programu ob četrtkih zvečer, ne ukinjajo. Pojasnili so, da bo v tem terminu tokrat gostoval premier Janša, ki je bil nazadnje gost njihovih programov marca v oddaji Odmevi.

"To je bilo tudi njegovo edino gostovanje v vlogi predsednika vlade doslej. Presodili smo, da obstaja programski interes za daljši pogovor s premierjem, ki mu skladno s poklicnimi merili mora slediti pogovor z opozicijo. To možnost so dobili tudi njegovi predhodniki," so poudarili.

Novice Svet24
Protesti proti vladi in ukinitvi Tarče pred TV Slovenija

Po neuradnih podatkih so premierja povabili v oddajo Tarča, kjer bi lahko gostoval sam, vendar je gostovanje zavrnil.

Protestniki na kolesih, ki so se jim pridružili tudi nekateri peš, na skirojih in rolerjih, sicer na ulicah slovenskih mest nestrinjanje z vladnimi ravnanji izražajo ob petkih. Danes pa so na nestrinjanje z vladnimi ravnanji opozorili pred stavbo nacionalne radiotelevizije in izrazili podporo oddaji Tarča, v kateri so sicer aprila razkrili tudi domnevno sporna ravnanja pri nabavi zaščitne opreme za zajezitev novega koronavirusa. Tako je bilo danes poleg zvončkljanja in glasbe slišati tudi vzklike Erike ne damo! v podporo voditeljici oddaje Eriki Žnidaršič in vzklike Janez, kaj boš kradel danes!

Protestniki so na ulico prišli s slovenskimi zastavami in z nekaj transparenti, na enem je denimo pisalo DOVOLJJ! Shod pa so spremljali tudi policisti.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, se je na Kolodvorski ulici pred stavbo RTVS danes okoli 19. ure zbralo nekaj deset protestnikov. "Protest je potekal mirno, policisti pa so na kraju vzdrževali javni red in mir ter zagotavljali varnost prometa," so pojasnili. Navedli so, da so opravili štiri postopke ugotavljanja identitete. Policisti zaenkrat niso izvedli nobenega ukrepa, nadaljujejo pa zbiranje dodatnih obvestil o dogodku in bodo v primeru zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo, so napovedali.

Novice Svet24
Protesti proti vladi in ukinitvi Tarče pred TV Slovenija

Novice Svet24
Shod so spremljali tudi policisti.