Najnovejši podatki

Med novo okuženima tudi zaposlena na infekcijskih kliniki

S.R.
28. 5. 2020, 11.27
Posodobljeno: 28. 5. 2020, 19.49
Deli članek:

Glede števila okužb z novim koronavirusom je tudi včeraj potekalo vse po starem.

Bobo
Fotografija je simbolična

"Pri eni od zaposlenih oseb na Infekcijski kliniki, pri kateri se je pojavila povišana telesna temperatura, je bila potrjena okužba s covidom-19," so sporočili z UKC Ljubljana in dodali, da je za oseba od včeraj na bolniškem staležu.

Predstojnica infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc je za Slovenske novice povedala, da je okužena medicinska sestra. Ker je pri delu vedno uporabljala masko, so bolniki še najmanj ogroženi. Medtem že preverjajo, s kom vse je bila v stiku izven službe.

Po poročanju POP TV mati okužene medicinske sestre dela za Dom starejših občanov Trebnje, in sicer izvaja pomoč na domu. V stiku naj bi bila z desetimi oskrbovanci in tudi zaposlenimi v domu. Kot so v domu pojasnili za televizijo, jih je sama obvestila o okužbi v družini. Odredili so ji, da ostane doma. Po zadnjih informacijah POP TV pa je bil test za okužbo z novim koronavirusom pri njej negativen.

Včeraj zabeležili dve okužbi

V Sloveniji smo sicer včeraj ob 631 opravljenih testih podobno kot v torek zabeležili le dve novi okužbi. Zaradi covida-19 ali z njim ni umrla nobena oseba. Hospitaliziranih je sicer še vedno sedem bolnikov, od tega dva na enoti za intenzivno nego. Iz bolnišnice so odpustili enega bolnika, kažejo podatki vlade. 

Skupno število potrjenih primerov okužbe se je tako včeraj v Sloveniji povzpelo na 1473.