Ladja za križarjenje Carnival Breeze britansko-ameriške družbe Carnival Cruise Lines je danes pripeljala v Dubrovnik okoli 1100 pomorščakov, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa dlje časa obtičali na ladjah. Poleg Slovencev so v Dubrovnik prišli tudi njihovi kolegi iz Albanije, Belorusije, Bolgarije, BiH, Hrvaške, Italije, Makedonije in Srbije. 

Ladja bo zaradi postopka repatriacije pomorščakov in ladijskega osebja z različnih koncev sveta dva dni zasidrana v pristanišču v Dubrovniku. Nekateri so za hrvaški radio danes tudi dejali, da so na ladji preživeli tudi več kot dva meseca in pol. Potem ko bodo potnike z ladje pregledali hrvaški epidemiologi, jih bodo napotili proti njihovim domovom z avtobusi ali čarterskimi poleti. 

ladja-za-križarjenje, križarka, carnival-breeze
STA
Carnival Breeze je prispela v Dubrovnik.

Carnival Breeze je priplul v Dubrovnik dan prej, kot je bilo načrtovano, ker se niso ustavili v Italiji. Prejšnji teden je v Dubrovnik priplula križarka Carnival Magic, s katero je prišlo 760 pomorščakov in ladijskega osebja iz več držav. 

Zaradi omejitev, ki jih povzroča pandemija bolezni covid-19, imajo tisoči članov posadk ladij težave pri izvajanju svojega dela in tudi pri vračanju domov. Mnogi so obtičali na ladjah v oceanih tudi več mesecev.

ladja-za-križarjenje, križarka, carnival-breeze
STA
Carnival Breeze je prispela v Dubrovnik.