Konec drobljenja na skupine

Ministrica omenila datume, ko bi se lahko v šolske klopi sedli vsi učenci in dijaki

R.T.
25. 5. 2020, 10.33
Posodobljeno: 25. 5. 2020, 10.37
Deli članek:

V šolske klopi so se danes vrnili devetošolci, kmalu pa naj bi jim sledili še vsi ostali.

STA
Ministrica za šolstvo Simona Kustec je učence pozvala, naj še ta teden zaključijo ocene.

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je je v oddaji Infodrom na Televiziji Slovenija povedala, da je bila izkušnja šolarjev v prvem tednu zelo pozitivna, obenem pa je zelo dobra tudi epedimiološka slika v državi. To sta dva »močna argumenta«, pravi ministrica, za začetek pouka za vse učence in dijake. Skratka, cilj je, da bi se še v tem šolskem letu vrnili v šolske klopi.

V teh dneh se tako skupaj z epidemiološko stroko odločajo, kdaj in kako bi bila vrnitev v šolo izvedljiva. Je pa jasno, tako ministrica, »da to ne bo klasičen pouk«. Zato poziva šolarje, da ta teden, ko se šolajo še od doma, stisnejo in zaključijo svoje ocene. Da potem pridejo v šolo in »se srečajo in hkrati poslovijo od prijateljev in učiteljev.«

Datum? Izvedeli ga bodo še ta teden, predvidoma proti koncu tedna. »Zanesljivo pa lahko povem, da bo vračanje postopno,« je odkrila Simona Kustec in dodala, da bodo tako lahko opazovali, kakšni bodo učinki. »Ena skupina bo prišla 1. junija, druga 8. junija,« je (prehitro?) izdala datume ministrica. Predpogoj je, da se obstoječe skupine združijo v en razred. Ob polnem zagonu šol bodo tako razredi normalnih velikosti, upoštevali pa se bodo priporočena higienska pravila.