To sporoča "prenapetežu"

FOTO: Drama na domu Violete Tomič, iz kuverte se je vsul bel prah

S.R.
21. 5. 2020, 21.07
Posodobljeno: 21. 5. 2020, 21.49
Deli članek:

Poslanko Levice Violeta Tomič je danes popoldne na domu pričakala kuverta z belim prahom.

Facebook/Violeta Tomič
Pred njenim blokom so se pojavili trije gasilski in trije policijski avtomobili, je zapisala.

Poslanka Violeta Tomič je na družabnem omrežju razkrila, da se je danes ob prihodu domov odprla poštno kuverto, iz katere se je vsul bel prah neznanega izvora.

Kot pojasnjuje, je dogodek prijavila policiji, na domu pa so se nato zglasili trije gasilski in trije policijski avtomobili. "Cesta je zaprta, sosedje ne morejo domov, sama pa sem z družino, psom in mačko vred v karanteni. Tak je protokol, pravijo," je dodala in nadaljevanje zapisa namenila "prenapetežem."

"Prenapetež, ki mi je poslal pošiljko, naj se zato naslednjič vpraša, komu zares škodi. Koliko ljudi mora izgubljati čas s preiskavo na domu, analizo snovi in iskanjem prstnih odtisov, namesto da bi v miru zaključili današnji dan. Konec koncev - koliko take akcije državo stanejo, mar ne bi bilo za vse bolje, če bi ta denar porabili za kaj koristnega?" mu sporoča.

"Prenapetežu" poslanka med drugim tudi sporoča, da mu ustrahovanje ne bo uspelo: "Groženj in zmerljivk sem se navadila in tudi pisma s praški me ne bodo odvrnila od mojega dela in mojih političnih prepričanj. Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada." 

Nato je prst uperila proti nekaterim spletnim portalom. To jim polaga na dušo:

"Da jim ne smemo jim dopustiti, da nas napadajo in ustrahujejo.

Da pljuvajo na vse, ki na njihovo podlo igro ne pristajamo, pa naj bomo poslanci, novinarji ali državljani v katerikoli drugi vlogi, ki si drznemo izraziti njim neljubo stališče.

Ne, nikoli ne bomo dopustili, da desničarski spletni portali sejejo razdore med nas, medtem ko po državi paradirajo samooklicane paravojaške milice in oblegajo policijske postaje.

To ni naša domovina in tako politiko smo že premagali. S takimi akcijami zgolj kažete svojo nemoč. 

Za svobodo!

Za demokracijo!

Za ekološki in demokratični socializem."

Kot so za STA pojasnili v poslanski skupini Levica, pred njenim domom trenutno poteka intervencija policije in gasilcev.