Slovenija

Sorodnike oskrbovancev v ljutomerskem domu razveselila ta vest

A.S./STA
21. 5. 2020, 12.53
Posodobljeno: 21. 5. 2020, 12.54
Deli članek:

Varovanci doma starejših občanov Ljutomer so imeli v sredo prve obiske, saj so po besedah direktorja Tomislava Nemca skupaj s strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor vzpostavili stanje, ki je varno za stanovalce in obiskovalce.

Facebook
Dom starejših občanov Ljutomer

V sredo je bilo obiskov devet, danes je napovedanih 11. Tako kot v drugih domovih se morajo obiskovalci napovedati po telefonu pri socialni delavki. Obisk je omejen na eno osebo in traja do 20 minut, poteka pa na zunanji pokriti terasi doma, je še povedal Nemec in dodal, da so zadovoljni, ker lahko končno omogočajo srečanja varovancev in svojcev.

Obiski bodo vsak dan, tudi konec tedna in med prazniki, izjemoma je možen obisk tudi v sobi stanovalca, obiskovalce, ki morajo izpolniti obrazec o zdravstvenem stanju, pa naprošajo, da v dom ne prinašajo nobenih stvari.

Strokovna navodila, ki omogočajo obiske, so v domu pripravili v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki UKC Maribor. Stanovalci so sicer lahko že nekaj dni pod nadzorom občasno zapustili sobe in se sprehodili po domskem delu parka.

Po zadnjih uradnih podatkih je bilo v domu na novi koronavirus pozitivnih še 11 stanovalcev.