Turistični bon

Bodo tisti, ki bodo 18 let dopolnili v drugi polovici leta, dobili bon za 200 ali 50 evrov? Kaj pa otroci, rojeni po 1. juniju?

A.S.
21. 5. 2020, 12.32
Posodobljeno: 21. 5. 2020, 13.02
Deli članek:

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je pojasnnil nekatere nejasnosti glede turističnih bonov.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je včeraj na vladni novinarski konferenci povedal, da bodo mladoletni državljani Slovenije prejeli bone v vrednosti 50 evrov, odrasli pa v vrednosti 200 evrov. Koristiti jih bo mogoče za plačilo nočitve oziroma nočitve z zajtrkom v hotelih, apartmajih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje, je povedal.

Pojavili sta se vprašanji, ali bodo tisti, ki bodo šele po 1. juniju postali polnoletni dobili bon v višini 200 evrov ali 50 evrov in ali bodo bon prejeli tudi novorojenčki, rojeni po 1. juniju.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je danes na novinarski konferenci zatrdil, da bodo vsi, ki bodo v letošnjem letu dopolnili 18 let, dobili vavčer v vrednosti 200 evrov. Tudi če ima posameznik rojstni dan npr. novembra, pa bo po besedah govorca vlade bon lahko vnovčil poleti. "Tako načrtujemo, to so vprašanja, ki so izvedbene narave, najprej je potrebno ta zakon sprejeti. Ko bo zakon sprejet, bo pripravljena uredba o njegovi implementaciji, tam bo jasno pisalo, kaj je omogoče in kaj ni mogoče. Zagotovo bo omogočen prenos med družinskimi člani," je povedal in izpostavil, da bodo bon v višini 50 evrov dobili tudi otroci, ki se bodo rodili med 1. junijem in 31. decembrom 2020.