"Čisti nateg"

Bandelli o turističnih bonih: "To je to poteza, ki priviligira le hotelirje"

R.T.
21. 5. 2020, 07.39
Posodobljeno: 21. 5. 2020, 10.24
Deli članek:

Marko Bandelli je prepričan, da gre pri turističnih bonih za potezo vlade, s katero se priviligira le hotelirje ter da so ostale dejavnosti, ki so bile prav tako deležne drastičnih izgub, s tem diskriminirane.

STA
Marko Bandelli

Poslanec iz vrst Stranke Alenke Bratušek (SAB) Marko Bandelli je že pred tedni z nastopom v parlamentu s primorskim temperamentom besnel zaradi nakupov zaščitne opreme in navedel, da so maske iz materiala airlaid »sekret papir«. Podjetje Seti, ki je te maske proizvedlo, je v poslansko skupino Stranke Alenke Bratušek poslalo dopis, v katerem so med drugim zahtevali javno opravičilo na seji državnega zbora, v nasprotnem primeru bi Seti poslanca Bandellija zaradi krive obdolžitve kazensko preganjal in vložil tudi odškodninsko tožbo. Za svoje "nagle besede" kot jih je označil Bandelli, se je poslanec že opravičil in to objavil tudi na družbenem omrežju Facebook.

Tokrat pa je svoje nezadovoljstvo izrazil glede turističnih bonov, ki bodo vključeni v tretji paket protikoronskih ukrepov in jih bo mogoče koristiti od 1. junija. "Ti vavčerji so čisti nateg. Danes zjutraj so me klicale osebe, ki so na čakanju, ki so jim znižali plače na minimalca, ki ne vedo, če bodo odpuščeni, ki komaj pridejo čez mesec. Kaj naredi država? Podari vavčer za dopust, ki ne krije niti za vikend 1 osebe za spanje. Kje je še kosilo in večerja?," je zapisal in dodal, da naj bi se ljudje zgražali, ker vedo, da ne bodo mogli koristiti tega. "Začela se je že trgovina, začelo se bo izkoriščanje teh bonov," je dodal. Po njegovem mnenju gre za dodaten dolg države "za 345 milijonov evrov, ki ga bomo plačevali vsi. Predvsem naši otroci".

Prepričan je, da gre za potezo vlade, s katero se priviligira le hotelirje ter da so ostale dejavnosti, ki so bile prav tako deležne drastičnih izgub, s tem diskriminirane. "Prepričan sem, da je to ponovna pilotirana poteza ministra Počivalška, namenjena vsem njegovim frendom, ki delujejo v turistični panogi. Sem razočaran," je zaključil svoj zapis.