Slovenija

Krajani Deskel in Salonit Anhovo združili moči in obnovili javno razsvetljavo

R.T.
20. 5. 2020, 12.31
Posodobljeno: 20. 5. 2020, 12.49
Deli članek:

"Z veseljem podpremo projekte, ki prispevajo h kakovosti bivanja v lokalni skupnosti," so besede Julija Fortunata, predsednika uprave Salonit Anhovo ob skorajšnjem zaključku posodobitve javne razsvetljave v naselju Deskle.

Salonit Anhovo
V Desklah so obnovili javno razsvetljavo.

V Desklah so namreč imeli krajani že nekaj let težave z nedelujočo javno razsvetljavo, krajevna skupnost pa sama ni imela dovolj lastnih finančnih sredstev, da bi lahko financirala popravilo. Zato so se obrnili na lokalno podjetje Salonit Anhovo. "Zemljišče je v lasti Salonita Anhovo, poleg tega tudi sami nismo imeli dovolj sredstev, da bi financirali to ureditev. Veseli nas, da se je Salonit Anhovo odzval tako pozitivno, nas pri tem podprl in tudi uredil točno tako rešitev, kot smo si jo želeli," je povedal Jože Valentinčič,predsednik Krajevne skupnosti Anhovo Deskle. 

V Salonitu Anhovo so dotrajane sijalke zamenjali z novimi LED diodami in vzpostavili pogoje za normalno delovanje razsvetljave, kar je po besedah Jože Valentinčiča pomemben prispevek k večji varnosti krajanov. Ob koncu del bodo k sodelovanju povabili tudi krajinske arhitekte, ki bodo poskrbeli za ureditev okolice. Za ureditev javne razsvetljave je Salonit Anhovo namenil 20.000 evrov.