Od srede

Novinarji bodo spet lahko prisotni na vladnih novinarskih konferencah

J.P./STA
19. 5. 2020, 18.20
Posodobljeno: 19. 5. 2020, 18.24
Deli članek:

Novinarji bodo lahko po dveh mesecih od srede ponovno prisotni na dnevnih vladnih novinarskih konferencah o covidu-19, ki potekajo v ljubljanskem Cankarjevem domu.

STA
Prisotnost novinarjev na vladnih novinarskih konferencah, ki jih dnevno vodi vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, so zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa ukinili približno teden dni po razglasitvi epidemije covida-19.

Zaradi zagotavljanja varnih pogojev dela se bodo novinarskih konferenc lahko udeleževali samo akreditirani novinarji, ki morajo svojo prisotnost na novinarski konferenci vladnemu uradu za komuniciranje (Ukom) sporočiti vsaj eno uro pred pričetkom, v Cankarjev dom pa morajo nato priti vsaj 15 minut pred pričetkom, so sporočili iz Ukoma.

Novinarji bodo morali upoštevati zaščitne ukrepe, kot so nošenje mask, razkuževanje rok ob vstopu v dvorano in varna razdalja.

Prisotnost novinarjev na vladnih novinarskih konferencah, ki jih dnevno vodi vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, so zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa ukinili približno teden dni po razglasitvi epidemije covida-19, ko so te še potekale v prostorih vlade. Kmalu po tej odločitvi so kot možnost vzpostavili zastavljanje vprašanj preko Televizije Slovenija, ki je novinarske konference tudi prenašala, in sicer so novinarji lahko vprašanja zastavljali bodisi v živo iz studia TV Slovenija bodisi so vprašanja na televizijo poslali vnaprej in jih je govorcem na novinarski konferenci zastavljala moderatorka.

Ker želijo sodelovanje na novinarskih konferencah omogočiti tudi novinarjem iz drugih krajev po Sloveniji, bo še naprej možno pošiljanje vprašanj na naslov vprasaj.vlado@rtvslo.si, so danes še sporočili z Ukoma.