Na Bovškem

FOTO: Poljskega študenta, ki je omahnil v Sočo, še vedno niso našli

A.S.
10. 5. 2020, 09.22
Posodobljeno: 10. 5. 2020, 16.16
Deli članek:

Pripadniki policije in reševalnih služb so zjutraj nadaljevali v soboto pozno zvečer prekinjeno akcijo iskanja pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v reko Sočo. V današnji akciji, ki so jo popoldne začasno prekinili, pogrešanega niso našli. Policija bo z aktivnostmi, da bi ga našli, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh.

PU Nova Gorica
Iskalna akcija na Bovškem

Nesrečni 23-letni Poljak je v skupini še štirih prijateljev različnih narodnosti (gre za študente na študentski izmenjavi) včeraj odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Pešpot na tem delu poteka po levem bregu reke Soče. Okrog 17. ure so se ustavili ob Velikih koritih, kjer je 23-letnik s poti sestopil nižje do roba skale, izgubil je ravnotežje in preko skalnega previsa omahnil v reko. Po padcu je 23-letnik plaval še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Eden od prijateljev je takoj na pomoč poklical reševalce.

Stekla je iskalna akcija. Poleg  bovških policistov so se že včeraj na kraj odpravili tudi pripadniki GRS Bovec in gasilci PGD Bovec (skupno več kot 30 ljudi). Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko (približno 200 metrov od mostu čez Sočo pri odcepu za Lepeno) do brvi v kraju Podklanec pri vasi Soča.

Danes se je iskalna akcija nadaljevala. Policistom PP Bovec, pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica, pripadnikom GRS Bovec in gasilcem PGD Bovec so se pridružili tudi policisti Generalne policijske uprave in  pripadniki Specialne enote Generalne policijske uprave. Danes pogrešanega niso našli. Policija bo z aktivnostmi, da bi ga našli, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh.