PELI IN PLESALI

FOTO: Policisti razvedrili oskrbovance domov

Lidija Markelj / Dolenjski list
28. 4. 2020, 21.30
Deli članek:

Čeprav imajo policisti Policijske uprave Novo mesto v teh dneh veliko dela, so se vseeno zavzeli in našli čas ter polepšali bivanje starejšim v domovih za starejše občane v Metliki in Brežicah.

PU Novo mesto
Policisti glasbeniki v akciji.

Na velikonočni ponedeljek je priložnostni policijski ansambel – sodelovali so Andrej Lisec, Aleksander Barbo, Andreja Rubin, Primož Markelj in Boštjan Colarič – zaigral na dvoriščih doma za starejše v Brežicah in dveh domov v Metliki ter tako razveselil tamkajšnje oskrbovance in zaposlene.

PU Novo mesto
Priložnostni policijski ansambel PU Novo mesto se je spet izkazal in razveselil najstarejše v izolaciji.

Seveda sta se s to akcijo strinjali tudi direktorici obeh domov. Kot pravi Alenka Drenik, odgovorna za stike z javnostjo na PU Novo mesto, je ideja nastala spontano. Nekateri njihovi sodelavci imajo v domovih zaposlene partnerje, svojce, nekateri sorodnike tudi med oskrbovanci, in tako so »iz prve roke« izvedeli, da jim je zdaj še posebej hudo, ker so tako rekoč zaprti v domovih, zaradi prepovedi obiskov pa tudi nimajo stikov s svojci.

ZAPLOSKALI SO JIM ZA NJIHOV POGUM V TEH IZREDNIH RAZMERAH

Občinstvo, ki jim je prisluhnilo z balkonov in oken domov, jih je prijazno sprejelo, navdušeno je ploskalo ter pelo s policisti, nekateri so celo zaplesali, čeprav je vlogo soplesalca zaradi znanih omejitev morala prevzeti metla. »S svojo energijo nam in vsem ostalim sporočajo, da so pravi borci, da ne obupujejo in bo še vse dobro. To, kar smo jim v imenu vseh naših sodelavcev z nastopom želeli predati, so nam s svojim odzivom večkratno povrnili in zaslužijo si naš globok poklon ter spoštovanje,« je povedala Drenikova. Policisti svojega glasbenega nastopa niso želeli obešati na veliki zvon, a zaradi dobrega odziva oskrbovancev in zaposlenih v domovih za starejše so posnetke in video objavili na facebooku PU Novo mesto in odziv je bil presenetljiv. V dveh dneh si jih je ogledalo že 225 tisoč ljudi, med njimi veliko ljudi iz tujine.

PU Novo mesto
Zaposleni in oskrbovanci domov so bili navdušeni.