nenujne oblike zdravljenja

FOTO: V celjski bolnišnici pri obravnavah poseben režim tudi v čakalnicah

A.S.
20. 4. 2020, 21.13
Posodobljeno: 20. 4. 2020, 21.14
Deli članek:

Tudi v čakalnicah bo treba upoštevati varno razdaljo.

Twitter
Tudi v čakalnicah bo treba upoštevati varnostno razdaljo.

Kot je znano, so se na ministrstvu za zdravje odločili za ponovno in postopno uvajanje zagotavljanja nenujnih oblik zdravljenja, da se razbremeni izvajalce zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, zagotovi pretočnost bolnikov iz primarne na sekundarno raven ter čim prej zagotovi zdravstveno obravnavo tudi drugim bolnikom, če bi opustitev zdravstvenih storitev lahko vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja bolnika.

Z vnovičnim izvajanjem nenujnih zdravstvenih storitev so začeli tudi v celjski bolnišnici, kjer velja poseben režim pri obravnavah bolnikov. "En dan pred obravnavo telefonska triaža, ponovna triaža na glavnem vhodu na dan obravnave, vstop 15 minut pred obravnavo in poseben režim v čakalnicah," so zapisali na družbenem omrežju Twitter. Pacienti se bodo torej na glavnem vhodu razvrstili na dve triažni točki, kjer se bodo pogovorili z medicinsko sestro. V čakalnici so sedeži prilagojeni priporočeni varnostni razdalji: na sedežih, označenih s križci, sedenje ni dovoljeno. Ves čas obravnave morajo pacienti sicer nositi zaščitno masko. 

Tudi v Zdravstvenem domu (ZD) Celje je danes z delom znova začelo več ambulant, ki so jih ob izbruhu epidemije novega koronavirusa sredi marca morali zapreti. Navedli so tudi, da bodo bolnike na preiskavo poklicali ter jim določili datum in uro pregleda. Pred vstopom v ZD Celje bodo vse pregledali, saj je vstop dovoljen le bolnikom brez znakov akutne okužbe dihal. Prav tako pacienti na preiskavo pridejo pet do največ deset minut prej.