Slovenija

Pojasnilo k članku Žena dobavitelja mask vpletena v hekerski napad na Luko Koper

Uredništvo
19. 4. 2020, 13.55
Posodobljeno: 19. 4. 2020, 14.06
Deli članek:

Ports of Napa
Luka Koper

Po objavi članka z naslovom Žena dobavitelja mask vpletena v hekerski napad na Luko Koper nas je kontaktiral nekdanji svetnik SMC v Rogatcu Martin Korez in kategorično zavrnil domnevo, da naj bi bil v sorodu z Matejo Korez iz Stopč. V članku sicer nismo nikjer zapisali, da sta omenjena sorodnika, opozorili smo le, da nekaj hišnih številk stran živi oseba z imenom Martin Korez in se spraševali, ali sta morda v sorodu. Nekdanji občinski svetnik Martin Korez pojasnjuje,  da on ni Martin Korez iz Stopč, saj tam tudi ni nikoli živel.

Če smo mu z objavo članka povzročili nevšečnosti, se mu opravičujemo. V nadaljevanju objavljamo del njegovega pojasnila:

"V tem članku med drugim omenjate »občinski svetnik občine Rogatec iz strani stranke SMC Martin Korez«. Jaz sem Martin Korez in bil sem občinski svetnik Občine Rogatec v prejšnjem mandatu. Torej gre zame, saj noben Martin Korez razen mene ni bil občinski svetnik v Občini Rogatec. Iz stranke SMC sem leta 2018 izstopil. V tem članku je res le to, vse ostalo o meni ne drži. Za pojasnilo: vseskozi imam stalno prebivališče v Občini Rogatec. Pišete, da je gospa Mateja živela na istem naslovu kot jaz. Sem razumen, pošten človek in mojega imena ne bo nihče zlorabljal. V olajševalno okoliščino vam štejem samo to, da nas je s priimkom Korez v našem območju kar nekaj (oseb z imenom in priimkom Martin Korez je v naši občini kar pet). Tudi v občini oziroma v bližini omenjenega podjetja je oseba Martin Korez, s katerim prav tako nismo v sorodu."