Razgaljeni

Govorica telesa: minister Gantar zahteva pozornost

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo; www.edvardkadic.com
19. 4. 2020, 07.50
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel najbolj značilne kretnje rok zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja.

sta
Tomaž Gantar

Trdno prepričanje. Sklenjen stik konic prstov obeh dlani nakazuje, da je govorec trdno prepričan v vsebino svojega sporočila.

STA
Tomaž Gantar

Obseg zadeve. Navidezno dodajanje »volumna« besedam z dlanmi kaže na pojasnjevanje celote nekoliko kompleksnejše tematike v želji, da bi občinstvo dobro razumelo tudi širše sporočilo.

sta
Tomaž Gantar

Bistvo. Gesta, kjer govorec stakne vrhove prstov ene roke, sporoča, da je zadeva pomembna in hkrati delikatna, zato je govorcu zelo pomembno, da občinstvo res dobro dojame bistvene poudarke.

sta
Tomaž Gantar

Avtoriteta. Obe dlani, usmerjeni proti tlom, izražata avtoriteto in na mehak ter prijazen način zahtevata pozornost ter spoštovanje povedanega.