Sprememba

Odslej obvezno razkuževanje rok, ne nošenje rokavic

B.K./STA
14. 4. 2020, 22.12
Posodobljeno: 15. 4. 2020, 07.01
Deli članek:

Vlada je na včerajšnji dopisni seji spremenila odlok, ki določa tudi ukrepe v zaprtih javnih krajih v času epidemije novega koronavirusa. S spremembami odpravlja obvezno nošenje rokavic in ga nadomešča z obveznim razkuževanjem rok. Odlok, ki gre v smeri že prejšnji teden podanih priporočil, bo začel veljati v sredo.

Niko Časar
Fotografija je simbolična.

Tudi po spremenjenem odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Sloveniji ostaja na zaprtih javnih krajih, kot so trgovine, lekarne in pošte, še naprej obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta), in sicer ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb.

Razkužila za razkuževanje rok, ki bo nadomestilo dosedanjo obvezno uporabo rokavic, pa je dolžan zagotoviti ponudnik storitev, so še zapisali v sporočilu po seji vlade.

Čeprav je bila z odlokom sprva zapovedana uporaba rokavic na zaprtih javnih krajih, pa so v vodstvu ministrstva za zdravje že prejšnji teden ljudem priporočali, naj namesto rokavic raje razkužujejo roke.