Slovenija

Anketa: se strinjate s Čeferinom?

Si.R.
8. 4. 2020, 14.24
Posodobljeno: 8. 4. 2020, 14.36
Deli članek:

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je ta teden v pogovoru za športni dnevnik EkipaSN kritiziral nastope vladnih govorcev, ki nastopajo zelo pesimistično. Predvsem v desnih medijih je nato sledil plaz kritik, oglasil se je celo predsednik vlade.

Profimedia
Aleksander Čeferin

"Od vsakega voditelja države, vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Ljudem se bo zmešalo. Epidemije in tega stanja bo konec. In to ju bo kmalu konec!" je dejal prvi mož Uefe in nadaljeval: "Opazujem Slovence, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe. Prav je, da čutimo nek strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravstvu in ekonomiji. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti."

Vabimo vas, da sodelujete v tokratni anketi in nam poveste ali se strinjate s tem kar je povedal Aleksander Čeferin. Rezultate bomo objavili v soboti izdaji časopisa Novice Svet24 PLUS.