Stanje v Sloveniji

Zaradi koronavirusa ugasnilo še šest življenj, potrjenih 35 novih okužb

A.S.
7. 4. 2020, 16.08
Posodobljeno: 7. 4. 2020, 16.27
Deli članek:

Vlada je tudi danes sporočila stanje glede koronavirusa v Sloveniji.

Reuters
Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je v ponedeljek poraslo za 35.

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je v ponedeljek poraslo za 35 na 1055, število testiranih se je povečalo za 1202 na 29.455.

V bolnišnicah je trenutno 111 bolnikov. Intenzivno zdravljenje je v ponedeljek potrebovalo 31 bolnikov, kar je en bolnik več kot v nedeljo. Dobra vest je, da so iz bolnišnice včeraj odpustili trinajst oseb, doslej pa so jih skupno odpustili 115.

Na žalost pa je bolezen covid-19 v ponedeljek terjala šest življenj. Od začetka epidemije je torej umrlo 36 oseb.

Vlada Republike Slovenija
Prikaz števila pozitivnih oseb, hospitaliziranih oseb, oseb na intenzivni negi in umrlih oseb za ponedeljek.

Med zdravstvenimi delavci in sodelavci so ugotovili skupaj 189 okužb, med oskrbovanci domov za starejše pa 219.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je danes skupno število hospitaliziranih bolnikov 52. V enoti intenzivne terapije je 13 bolnikov, eden od teh je na oddelku Ginekološke klinike, priključen na aparat, ki nadomešča delovanje pljuč, so navedli na družbenem omrežju Twitter.

V UKC Mariborse število bolnikov s covid-19 zmanjšuje. V ponedeljek je bilo pri njih hospitaliziranih 27 bolnikov z okužbo z novim koronavirusom, kar je štiri manj kot dan prej. V enoti za intenzivno zdravljenje jih je še vedno deset, o novih smrtnih žrtvah ne poročajo. Edini smrti zaradi novega koronavirusa so bili priča prejšnji teden.

V Kliniki Golnik je bilo danes do 14.30 skupaj 14 bolnikov s covidom-19, od tega dva na intenzivnem oddelku, so navedli v sporočilu.

"V SB Celje smo imeli ob 8. uri zjutraj hospitaliziranih 16 pacientov, od tega 5 oseb v enoti intenzivne terapije, enega bolnika smo odpustili v domačo oskrbo," pa so na Twitterju sporočili iz celjske bolnišnice.V zadnjih 24 urah je tako število hospitaliziranih bolnikov v celjski bolnišnici upadlo za tri, medtem ko se število hospitaliziranih na intenzivni negi ni spremenilo.