Primarno prodaja slovenskega blaga

SNS predlaga krizno prepoved dviga cen osnovnih dobrin

G.G./STA
6. 4. 2020, 13.21
Posodobljeno: 6. 4. 2020, 13.26
Deli članek:

Vlada namerava z drugim "protikoronskim" paketom dodatno blažiti posledice epidemije koronavirusa. Svoje predloge je predstavila SNS.

Bobo
Fotografija je simbolična

"Trgovci, tu mislimo v prvi vrsti na velike trgovske verige, morajo obvezno primarno nabavljati blago oz. živila slovenskih ponudnikov. Šele v primeru, da blaga oz. živil slovenskih ponudnikov ni dovolj, se trgovci lahko usmerijo v uvoz," so navedli v predlogu, ki so ga naslovili na vlado.

Po njihovem mnenju je nujna tudi prepoved dviga cen osnovnih življenjskih dobrin vsaj do konca meseca septembra, potreben je tudi poostren inšpekcijski nadzor nad prodajo osnovnih življenjskih potrebščin, saj menijo, da trgovci s polic umikajo cenejše artikle, v obtoku pa puščajo dražje artikle. "Glede na trenutno stanje morejo trgovci ravnati državotvorno, ne pa da ga izkoriščajo v smeri večanja dobička," so zapisali v SNS.

Dodali so, da trenutne razmere vodijo v humanitarno katastrofo, vojno dobičkarstvo pa je nemoralno, nehumano in ponižujoče do malega človeka. Zato pričakujejo, da bo vlada sprejela ukrepe, ki bodo v korist slovenskemu gospodarstvu in kmetu, predvsem pa, da bo zaščitila prizadete državljane pred vojnim dobičkarstvom.