43 okuženih

Včeraj zaradi koronavirusa umrli še dve osebi

A.S.
4. 4. 2020, 10.55
Posodobljeno: 4. 4. 2020, 19.08
Deli članek:

To so zadnje informacije.

Bobo
Doslej so v Sloveniji opravili testiranj na novi koronavirus 27.109.

V Sloveniji so včeraj testirali 1188 oseb, od tega je bilo 43 oseb pozitivnih. To pomeni, da se je število ljudi s potrjeno okužbo povzpelo na 977. Najbolj, za osem, je število novih potrjenih okuženih znova poskočilo v Šmarju pri Jelšah (124 vseh doslej odkritih okužb) v Ljubljani za pet (192 vseh doslej odkritih okužb) in v Metliki za štiri (53 vseh doslej odkritih okužb.

Na žalost, je bolezen covid-19 terjala dve življenji. Skupno število umrlih zaradi novega koronavirusa je bilo tako v petek ob koncu dneva 22.

Doslej so v Sloveniji opravili testiranj na novi koronavirus 27.109.

V slovenskih bolnišnicah je bilo včeraj 109 bolnikov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je 31 na intenzivni negi. Kot je v uvodu današnje novinarske konference izpostavil uradni govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin, se je število hospitaliziranih bolnikov in bolnikov v intenzivni negi v petek povečalo. 

Pozitivna vest je, da je bilo včeraj iz bolnišnice izpuščenih deset oseb.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je na covid oddelkih danes hospitaliziranih 49 bolnikov, od tega 14 v enotah intenzivne nege, so v UKC zapisali na Twitterju.

V celjski bolnišnici je bilo do 8. ure zjutraj hospitaliziranih 16 bolnikov, od tega je pet oseb v enoti intenzivne terapije, ena trenutno na respiratorju, ena pa na neinvazivni ventilaciji. Kot je celjska bolnišnica še sporočila prek Twiterja, so v domačo oskrbo odpustili dva bolnika.

Nove okužbe na severnem Primorskem

Iz regijskega štaba Civilne Zaščite za severno Primorsko so sporočili, da sta bila na severnem Primorskem včeraj potrjena nova primer okužbe s koronavirusom in sicer v občini Nova Gorica ter v občini Cerkno. Skupno število, uradno potrjenih obolelih v regiji znaša 17 (Idrija 5, Tolmin 4, Nova Gorica 4, Cerkno 2,  Šempeter-Vrtojba in Bovec po 1).

V domovih za starejše s koronavirusom v petek okuženih 195 oskrbovancev

Število oskrbovancev domov za starejše, okuženih z novim koronavirusom, se je v petek povzpelo na 195, kar je 16 več kot v četrtek. Več okuženih je tudi med zaposlenimi v domovih. Po podatkih za petek jih je bilo 42, v četrtek sedem manj, kažejo podatki ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Največ prijavljenih primerov je bilo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer je bil do vključno petka skupaj med oskrbovanci in zaposlenimi 101 primer okužbe. V metliškem domu starejših občanov jih je bilo 48, v ljutomerskem pa 42.

V ljutomerskem domu za starejše potrdili dve novi okužbi

Število okuženih z novim koronavirusom v domu starejših občanov (DSO) Ljutomer se je povečalo za enega varovanca in enega zaposlenega. Skupno jih je 43, njihovo stanje je stabilno.

Okuženi v karanteni v Dolgi vasi brez bolezenskih znakov

Pri sedmih od 29 okuženih stanovalcev v izolaciji v Dolgi vasi ni bolezenskih znakov. Iz Lendave je v petek prišla novica, da sta prva, ki sta bila na njihovem območju pozitivna na novi koronavirus, po novih testiranjih negativna in nista več v izolaciji.