Tudi finančne posledice

22-letna Tea vendarle lahko objela psičko: "Ob prejetju rezultatov smo veliko jokali"

R.T.
4. 4. 2020, 08.49
Posodobljeno: 4. 4. 2020, 08.54
Deli članek:

Sporočila je dobro vest.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

22-letna Tea je ena od Slovenk, okuženih s koronavirusom, ki se je kljub strahu, kako se bo okolica odzvala, javno izpostavila. Potem ko je izvedela, da je zbolela za covid-19, je odprla blog, kjer v objavah bralce in bralke obvešča o poteku bolezni. Včeraj pa je objavila dobro vest: "Test je bil končno negativen. Nisem vedela, da bom kdaj tako zelo navdušena, da je rezultat kakšnega testa negativen. Na faksu tega navadno nisem ravno vesela". 

Veterinarji osebam, ki prebolevajo akutno okužbo dihal, svetujejo, naj omejijo stike z domačimi živalmi. "To pomeni, da živali ne božamo, objemamo, ljubkujemo ali si delimo hrano z njo. Priporočamo, da za živali skrbi druga oseba v gospodinjstvu, ki je zdrava," so napotki zaposlenih na Veterinarski fakulteti. 

Tea je novico z veseljem delila z družinskimi člani in jim to sporočila preko video klica. K sebi je lahko končno spustila tudi psičko. "Seveda nisem pozabila na preventivno zaščito. Kljub negativnim rezultatom sem imela na obrazu masko in na rokah rokavice, kasneje pa je mama poskrbela, da je psičko za vsak slučaj tudi stuširala," je zapisala. 

Na dvorišču pred hišo se je podružila tudi z ljubimi ljudmi, vendar na varni razdalji, saj morajo zdravniki opraviti ponovni bris, ki bi potrdil, da virusa v telesu mlade Slovenke res ni več. Zdravnik ji je že v četrtek pri jemanju brisa svetoval, da po dveh negativnih testih moč začne nabirati počasi. "Omenil je tudi, da naj dolge sprehode s psičko še vsaj za nekaj časa prepustim ostalim in se izogibam hoji v hrib," je zapisala. 

Tea sicer tudi simptomov, značilnih za koronavirus, nima več, koronokriza pa bo tudi pri njej pustila tudi druge posledice. "Kar se tiče posledic virusa v svetu, pa se seveda tudi iz drugih vidikov življenja, kažejo tudi pri meni. S tem, da so se zaprle neživilske trgovine in sem tako nehala delati, sem izgubila glavni vir financ. Preostanek vira predstavlja "žepnina", ki mi jo pristavi družina, kadar lahko, mesečno pa dobivam tudi preživnino. A ker si po večini poskušam vse stroške plačevati sama, brez pomoči domačih, me je trenutna situacija spravila v kot tudi finančno," je izpostavila in dodala, da "ne bo prosila za donacije".

S tem se je morda obregnila ob video sporočilo slovenske igralke Inje Zalte, ki je svoje oboževalce in oboževalke prosila za prostovoljne prispevke, ker se je znašla v finančnih škripcih.