S skupnimi močmi

FOTO: Civilna zaščita v Šempeter dostavila 6 novih respiratorjev

B.K.
3. 4. 2020, 20.37
Posodobljeno: 3. 4. 2020, 20.41
Deli članek:

Iz državnega logističnega centra za zaščito in reševanje v Rojah je bilo popoldan v splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica pripeljanih 6 novih respiratorjev, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko.

Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko
Prevzem šestih respiratorjev v bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru.

Strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler se je ob predaji zahvalila civilni zaščiti za dostavo, saj je bilo doslej šest postelj v posebni intenzivni enoti brez respiratorjev, ti pa so v zahtevni fazi obolenja pacientov nujni. Doslej so jih imeli v bolnišnici za vse primere le 12. Sicer pa imajo v Šempetru  pripravljenih tudi 28 postelj na bolnišničnem kovid oddelku.  

Ervin Čurlič / regijski štab CZ za severno Primorsko
Z leve: strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler, poveljnik CZ za severno Primorsko Samuel Kosmač, Aljoša Juretič iz Urgentnega centra in Ernesta Eržen iz anesteziološke službe.

Na severni konec Primorske je danes sicer prispelo še nekaj zaščitne opreme, ki je bila takoj predana vsem 13 občinskim štabom civilne zaščite. V Ajdovščini so prejeli tudi naročenih 1000 pralnih in 1000 kirurških mask, izdelali pa so tudi že prototip 3D printanega vizirja za zdravstvene delavce. Model bodo dostavili v test in obravnavo tudi na Upravo RS za zaščito in reševanje.

V večini občin poteka tudi izdelava oziroma šivanje zaščitnih mask za osebno uporabo.