Razgaljeni

Govorica telesa poslanca stranke SD Matjaža Hana pod drobnogledom

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo
5. 4. 2020, 07.50
Posodobljeno: 5. 4. 2020, 14.05
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel poslanca stranke SD Matjaža Hana med komentiranjem vladnega mega protikoronskega zakonskega paketa.

STA
Roka v laseh

Roka v laseh

Urejanje in umirjanje. Popravljanje pričeske, popravljanje obleke, »čiščenje« smetk z obleke in podobno so geste, ki služijo urejanju sebe pred objektivi, hkrati pa so sredstvo, s katerim se umirimo in pripravimo na začetek pogovora.

Kazalca

Podpora besedam. Geste z rokami med drugim uporabljamo tudi za podporo izrečenim besedam za boljše razumevanje, kazalec pa običajno »kaže« na odseke povedanega, ki jih želimo še posebej izpostaviti.

STA
Kazalca

Roka skupaj

Umirjenost. Dober očesni stik, sproščena drža telesa in stik dlani v ravnini resnice kažejo na samozavestno in umirjeno spremljanje sogovornika, brez posebnih pričakovanj.

STA
Roka skupaj

Najbolj od daleč

Volumen. Geste rok uporabljamo tudi za izražanje »teže« povedanega, v tem primeru gre za poudarjanje pomembnosti, da bi nas sogovorniki res dobro razumeli glede izrečenih besed, argumentov ali vzrokov nasprotovanj.

STA
Najbolj od daleč

www.edvardkadic.com
Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo.