Slovenija

V Anhovem zaživela proizvodnja zaščitnih mask

N.N.
2. 4. 2020, 22.43
Posodobljeno: 2. 4. 2020, 22.45
Deli članek:

Številna slovenska podjetja so se bila prisiljena hitro prilagoditi in spopasti s spremenjenimi razmerami zaradi naraščajoče epidemije koronavirusa. Med njimi je tudi Salonit Anhovo, kjer so se odločili, da bodo poleg cementa izdelovali še zaščitne maske.

Arhiv Salonita Anhovo
Proizvodnja v Anhovem teče naprej. Proizvajajo pa tudi zaščitne maske.

Proizvodnja mask je stekla v njihovem podjetju za zaposlovanje invalidov Inde, kjer dnevno izdelajo 100 zaščitnih mask, za katere je dobavitelj blaga pridobil potrditev UKC Ljubljana, da so primerne za zaščito prebivalcev. Po besedah Julija Fortunata, predsednika uprave Salonit Anhovo, večino mask sicer porabijo za zaščito delavcev v proizvodnji, del pa jih dnevno namenjajo Civilni zaščiti Kanala ob Soči ter Društvu obolelih zaradi azbesta. Maske so v osebno uporabo prejeli tudi zaposleni skupine Salonit.

To pa ni edini odziv Salonita Anhovo na koronavirus. Že od začetka pojava koronavirusa Covid19 v Sloveniji vse dni v tednu med 8. in 20. uro na vsaki 2 uri razkužujejo oba bankomata v Občini Kanal ob Soči ter tako preprečujejo, da bi se z uporabo bankomatov virus širil med občankami in občani.

Proizvodnja v Anhovem tudi sicer teče naprej. V skladu z zdravniško stroko so sprejeli številne varnostne ukrepe, uvedli obvezno uporabo zaščitne opreme in z avtomatizacijo procesov poskrbeli za čim manj stikov ter tako poskrbeli za varnost zaposlenih in ostalih sodelavcev.