Brez blokad, le signalizacija

Policija "izdala", kje bodo najbolj nadzirali prepoved gibanja in zbiranja

G.G./STA
2. 4. 2020, 18.24
Posodobljeno: 2. 4. 2020, 22.50
Deli članek:

"Čeprav so prepovedi neprijetne za ljudi, še posebej v prvih pomladnih dneh, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem, je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh," so opomnili na policiji.

Jure Zauneker
Fotografija je simbolična

Spomnili so, da je do nadaljnjega prepovedano gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če odlok ne določa drugače. Odlok pa navaja še veliko izjem.

"Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi," so napovedali.

Na avtomobilskih cestah bodo promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerili na počivališča in nadzorne točke, kjer bodo policisti nato opravili nadzor. Ob tem opozarjajo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije, brez fizične zapore. Zato voznike pozivajo, naj bodo pozorni in naj signalizacijo dosledno upoštevajo.

Poleg tega bo nadzor potekal tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Nadzirali bodo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je po njihovi oceni pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi.

Na policiji so sicer vzpostavili kontaktno telefonsko številko 01 514 70 01, kjer vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah med 7. in 19. uro pomagajo z nasveti o novih ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa. Vprašanja je mogoče poslati tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.