neprimerno javno komuniciranje

Direktor slovenjgraške bolnišnice Lavre po spornih tvitih odstopil

A.S./STA
2. 4. 2020, 12.31
Posodobljeno: 2. 4. 2020, 13.28
Deli članek:

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je potem, ko je sprožil razburjenje s spornimi tviti, ponudil odstop. Kot so danes sporočili z ministrstva za zdravje, je minister Tomaž Gantar odstop že sprejel. Lavre pa je povedal le, da sta se z ministrom večkrat pogovarjala, sporočila ministrstva o njegovem odstopu pa ne komentira.

STA
Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je potem, ko je sprožil razburjenje s spornimi tviti, ponudil odstop.

Kot so še zapisali na ministrstvu "v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja", bo razrešitev predmet nadaljnjih postopkov.

Lavre, sicer zdravnik, se je pod plazom ogorčenja znašel, potem ko je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju objavil zapise, v katerih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov s koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem. Novinarju Blažu Zgagi je na Twitterju napisal: "Morda boš kmalu pozitiven pa da vidimo kk boš cvilil.....", nekdanjemu generalnemu sekretarju Socialnih demokratov Urošu Jauševcu pa je zabrusil, "Super, ti ne greš na ventilator!", ko je Jauševec pohvalil vodstvo SD, da ni podprlo aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi.

Za svoje ravnanje se je kasneje opravičil.