drugi test pokazal, da je pozitiven

V UKC Maribor ponovni vnos virusa v "belo območje": Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša

A.S.
1. 4. 2020, 09.11
Posodobljeno: 1. 4. 2020, 09.28
Deli članek:

Zgodilo se je še enkrat.

Bobo
Zopet je prišlo do vnosa virusa v belo območje.

V UKC Maribor imajo trenutno hospitaliziranih 32 obolelih z boleznijo covid-19, od tega jih je devet v intenzivni enoti. Vseh devet je na ventilatorjih. Trenutno je zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov preventivno v domači izolaciji 54 zaposlenih.

V mariborskem univerzitetnem kličnem centru je že v petek v "belo območje" vdrl okuženi bolnik. Bolnik je bil ob sprejemu negativen, dan pozneje pa pozitiven. "To je dober zgled zahrbtne narave tega virusa," so takrat zapisali. Direktor UKC Maribor Vojka Flisa je povedal, da so bili na tak scenarij pripravljeni, saj zdravstvene ustanove zaradi narave virusa in testiranj ni mogoče popolnoma zatesniti pred njegovim vdorom. Takrat so morali v izolacijo poslati 20 zaposlenih. Danes se je podobno ponovilo.

Zopet je prišlo do vnosa virusa v belo območje. Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša. "Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen na covid-19, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven. Sprejeti so bili vsi ustrezni ukrepi," so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.