zaradi trenutne epidemiološke situacije

Zapirajo tudi črnuški zdravstveni dom

J.P./STA
31. 3. 2020, 19.24
Posodobljeno: 31. 3. 2020, 19.28
Deli članek:

V sredo bodo v Ljubljani zaprli še zdravstveni dom (ZD) Črnuče, so sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana. Že prej so morali začasno zapreti ZD Polje, ZD Jarše in ZD Rudnik.

STA
zaradi kadrovskega primanjkljaja ni več mogoče zagotoviti triaže na vhodu za usmerjanje pacientov (fotografija je simbolična).

V Zdravstvenem domu Ljubljana so poudarili, da so v v zaprtja manjših enot primorani zaradi trenutne epidemiološke situacije, saj zaradi kadrovskega primanjkljaja ni več mogoče zagotoviti triaže na vhodu za usmerjanje pacientov.

Zaradi trenutnih razmer, prehoda v fazo C ter zagotavljanja dovolj velikega števila zdravstvenega osebja ob upoštevanju 14-dnevne rotacije, ki zagotavlja razpoložljivost zdravega kadra v primeru večjega obsega epidemije, so morali uporabiti takšno rešitev, so pojasnili.

Odprte pa ostajajo vse glavne enote Zdravstvenega doma Ljubljana - Bežigrad, Center, Moste-Polje, Fužine, Šentvid, Šiška, Vič-Rudnik in PE Kotnikova ter Rudnik s covid ambulanto, ki delujejo skladno z načrtom delovanja v primeru pandemije gripe in drugih nalezljivih bolezni.