Na poti 46 medicinskih ventilatorjev

FOTO: V skladišču v Rojah že 200 tisoč mask, ki jih je donirala skupina Hisense

A.S./STA
31. 3. 2020, 15.18
Deli članek:

V skladišče civilne zaščite v Rojah je danes prispela donacija medicinske zaščitne opreme, ki jo je Sloveniji doniral kitajski lastnik velenjskega Gorenja Hisense. Podjetje je med drugim podarilo 200.000 zaščitnih mask in 2000 kompletov zaščitnih oblek, pomagal pa je tudi pri nakupu 46 medicinskih ventilatorjev, ki so še na poti.

Twitter
"Ko stopimo skupaj, zmoremo vse!," je ob fotografiji zapisal Počivalšek.

V obsežnem paketu je Hisense državi doniral 200.000 zaščitnih mask in 2000 kompletov zaščitnih oblek, 500 respiratorjev in medicinski ventilator, v donaciji pa so še zaščitna očala za zdravstvene delavce. Podjetje je državi pomagalo tudi pri nakupu dodatnih 46 medicinskih ventilatorjev oz. naprav za umetno predihavanje pljuč, ki bodo v Slovenijo prispeli v naslednjih dveh dneh, so sporočili iz Gorenja.

"Hvaležni smo vsem donatorjem, ki so že in še bodo pomagali z dobavo zaščitne opreme. Teh ni malo in vesel sem, da je tako," je ob prevzemu zaščitne in medicinske opreme dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Predsednik Hisense Europe Group Alex Zhu je dodal, da si v podjetju prizadevajo pomagati v vseh okoljih, kjer delujejo, tako z donacijami opreme, kot z deljenjem preizkušenih dobrih praks za preprečevanje širjenja koronavirusa ter za zaščito zdravja zaposlenih, ki so jih oblikovali na osnovi izkušenj ob izbruhu koronavirusa na Kitajskem. Ukrepe za preprečevanje širjenja virusa so delili tudi z drugimi podjetji in organizacijami.

Zaradi velikih težav v logistiki, ki se pojavljajo pri zbiranju in transportu donacij zaščitne opreme, je skupina Hisense Sloveniji priskočila na pomoč tudi s tem, da je v mestu Qindgao, kjer ima sedež, državi dala v uporabo skladišče. Tam njihovi zaposleni na enem mestu zbirajo vse donacije s Kitajske, namenjene v Slovenijo in jih odpremljajo na letališče.