Direktor koroške bolnišnice Lavre se je pod plazom ogorčenj znašel, potem ko se je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju odzval z neprimernimi in tako za zdravnika kot direktorja nesprejemljivimi zapisi, v katerih je izpostavljal okužbo s koronavirusom v povezavi z odločanjem o ventilatorju. Novinarju Blažu Zgagi je namreč na Twitterju napisal: "Morda boš kmalu pozitiven pa da vidimo kk boš cvilil.....", nekdanjemu generalnemu sekretarju Socialnih demokratov Urošu Jauševcu pa je zabrusil, "Super, ti ne greš na ventilator!", ko je Jauševec pohvalil vodstvo SD, da ni podprlo aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi.

"Moja komunikacija je bila skrajno neprimerna in hudo žaljiva, zato se vsem vpletenim še enkrat iskreno opravičujem," se je danes za STA odzval direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre.

Pojasnil je, da se je opravičil tudi predsedniku sveta zavoda Simonu Jevšinku, ministru za zdravje Tomažu Gantarju, na poziv je odgovoril tudi predsedniku bolnišnične etične komisije Frenku Krištofelcu in podal obžalovanje in opravičilo. Prav tako pripravlja opravičilo vsem zaposlenim, je še zapisal Lavre. Ni pa se opravičil Zgagi in Jauševcu.

Jevšinek pa je pojasnil, da je od Lavreta zahteval, da še danes pošlje pojasnilo vsem članom sveta zavoda in zaposlenim. Po besedah Jevšinka je Lavre neprimerno komunikacijo povezal s trenutno preobremenjenostjo zaradi epidemije covida-19. Lavre svoje odzive obžaluje, prav tako obžaluje, da je s tem okrnil ugled bolnišnice, je povedal Jevšinek in dodal, da izredne seje zdaj ne more sklicati.

Lavre slovenjgraško bolnišnico vodi od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi, iz katere je po navedbah stranke izstopil pred enim letom.