Ključni dnevi

V Sloveniji 46 novoodkritih okužb, bolezen covid-19 pa je terjala štiri življenja

A.S.
31. 3. 2020, 11.48
Posodobljeno: 31. 3. 2020, 15.58
Deli članek:

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji se je povzpelo na 802. Število hospitaliziranih je danes naraslo manj kot v minulih dneh, za štiri, število bolnikov v intenzivnih enotah je ostalo enako.

Reuters
Doslej so v Sloveniji testirali 22.474 oseb.

Doslej so v Sloveniji testirali 22.474 oseb, včeraj 1125. Od tega je bilo 46 oseb pozitivnih, kar pomeni, da skupno število okuženih s koronavirusom v Sloveniji znaša 802. Pozitivna vest je, da je bilo včeraj iz bolnišnic izpuščenih šest ljudi. Žal pa sta včeraj preminili dve osebi, prav tako sta dve osebi umrli tudi danes. Število umrlih z boleznijo covid-19 se je v Sloveniji tako povzpelo na 15.

V slovenskih bolnišnicah je trenutno sicer 119 bolnikov, okuženih s koronavirusom, od tega jih je 28 na intenzivni negi. Iz UKC Ljubljana so sporočili, da ja danes na infekcijski kliniki hospitaliziranih 50 bolnikov z virusom covid-19, od tega 36 bolnikov na odraslih oddelkih in 14 v intenzivni enoti.

V celjski bolnišnici je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 15 bolnikov, trije v enoti intenzivne terapije. Enega so odpustili v domačo oskrbo, so zapisali na Twitterju.

Število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 se je podvojilo v zadnjih sedmih dneh, tistih na intenzivni negi pa v zadnjih petih dneh. Če bo število bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici, naraščalo s takim tempom, zdravstveni sistem tega ne zmogel, je včeraj opozorila infektologinja Bojana Beović

Danes je Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko sporočil, da sta med 43 Slovenci, ki so po prihodu iz Španije nastanjeni v karanteni v hotelu Epic v Postojni, dva okužena z novim koronavirusom. Včeraj v poznih urah pa so z Nacionalnega inštituta za javno zdravje sporočili, da je sedem slovenskih državljanov izmed 27, nameščenih v 14-dnevni karanteni v Dolgi vasi pri Lendavi, bilo na testiranju pozitivnih na okužbo z novim koronavirusom. Vsi se sicer počutijo dobro. Večinoma gre za delavce na začasnem delu v Avstriji, ki so jih takoj pri prihodu v Slovenijo v nedeljo zvečer testirali na okužbo z novim koronavirusom, nato pa prepeljali v Dolgo vas. V domu starejših v Ljutomeru se je število stanovalcev s potrjeno okužbo z novim koronavirusom povečalo na 16. V ponedeljek, ko je bilo potrjeno okuženih šest, so namreč testirali večje število stanovalcev.