Zlonamerni troli

Na twitterju širila očitke o UKC. Hitro so jo dobili na laži

R.T.
29. 3. 2020, 16.04
Posodobljeno: 29. 3. 2020, 16.06
Deli članek:

Na družabnem omrežju Twitter je veliko lažnih profilov, zlonamernih oseb, ki tudi v času epidemije skrbijo za širjenje laži, podtikanje in blatenje.

Twitter
Bi morala policija preveriti, kdo stoji za tem profilom?

"Sem nova na TW in naj bo moj prvi tvit tisto kar me najbolj žre. Delam v UKC Lj. Sem zdravstvena delavka. Tam je kaos. Direktorju se sanja ne kaj dela. Vsi so šefi. Ni enotne komande. Vodstvo skriva podatke o obolelih delavcih. Za povrh vsega, so pa še Smiljiča nazaj zaposlili," se je včeraj glasilo prvo sporočilo uporabnice twitterja z imenom Jana Novak.

Nekaj lahkovernih uporabnikov je nasedlo na njene besede, jo bodrilo in delilo njeno sporočilo. Precej je bilo tudi skeptičnih in je v njenih besedah takoj prepoznalo "trola".

Okoli sobotnega poldneva so se odzvali iz Univerzitetenga kliničnega centra, kjer imajo sicer dovolj drugega dela, ampak na takšno širjenje laži so morali opozoriti.

"Osebe s tem imenom in priimkom ni v obstoječi evidenci zaposlenih UKC Ljubljana. Zakaj se neznanci lažno predstavljajo in nato komunicirajo kot zaposleni, nam ostaja nerazumljivo," so sporočili na twitterju in razrešili dilemo. Z zadevo pa bi se morali v naslednjih dneh ukvarjati tudi policisti.