Kitajski lastniki Gorenja

Hisense doniral zaščitno opremo, v brezplačno uporabo ponudil tudi svoje nepremičnine in vozila

B.K./STA
26. 3. 2020, 16.30
Posodobljeno: 26. 3. 2020, 16.32
Deli članek:

Kitajski lastnik velenjskega Gorenja Hisense aktivno pomaga z donacijami zaščitne medicinske opreme in aparatov v boju z epidemijo novega koronavirusa. Na poti v Slovenijo je že večja pošiljka zaščitne in medicinske opreme, vladi pa je v brezplačno uporabo ponudil tudi svoje nepremičnine in vozila, če bi se to izkazalo za potrebno.

STA
Kitajsko podjetje Hisense je lastnik Gorenja.

Iz skupine Hisense, ki je lastnica Gorenja, je že na poti v Slovenijo 200.000 zaščitnih mask, 2000 kompletov zaščitne medicinske opreme, 2000 zaščitnih oblek in 500 respiratorjev, so sporočili iz Gorenja. Hisense pa bo naši državi podaril tudi aparat za umetno predihavanje.

Prav tako je Hisense dal na voljo svoje skladišče v kitajskem Qingdau ter najel še dodatno skladišče, kjer bodo s pomočjo slovenskega veleposlaništva in ministrstev zbirali tudi vse druge donacije s Kitajske in jih odpremili v Slovenijo.

STA
Podjetje Hisense na sejmu v Las Vegasu

V uporabo ponudili tudi hotela

Slovenski vladi je Hisense v brezplačno uporabo ponudil tudi hotel Paka in vilo Herberstein v Velenju. Nepremičnini ji je skupaj z več vozili ponudil za primer, da bi se razmere v zvezi s širjenjem koronavirusa toliko poslabšale, da bi tovrstno podporo potrebovala npr. za izolacijo pred okužbo ali začasno nastanitev ogroženih.

Hisense je ta teden zaprl vse svoje proizvodne lokacije, tudi v Velenju. Do 6. aprila bodo tudi v režijskih službah na lokaciji v podjetju delali samo tisti, katerih delo je nujno zaradi zagotavljanja varnosti ali izvajanja osnovnih procesov, ki jih je kljub ustavljeni proizvodnji treba opravljati, kot so denimo gasilci ali vzdrževalci.