šest več kot v sredo

V šmarskem domu upokojencev okuženih že 32 stanovalcev, tri hospitalizirali v celjski bolnišnici

A.S./STA
26. 3. 2020, 11.22
Posodobljeno: 26. 3. 2020, 11.22
Deli članek:

V šmarskem domu upokojencev je okužba z novim koronavirusom trenutno potrjena pri 32 stanovalcih, kar je šest več kot v sredo.

Facebook
Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

 Tri stanovalce so v sredo hospitalizirali v celjski bolnišnici. Pri zaposlenih novih okužb niso potrdili, kar pomeni, da jih je s koronavirusom okuženih skupaj šest, so danes sporočili s šmarske občine.

Kot je povedala direktorica doma Gordana Drimel, je virus izredno agresiven, širi se hitreje, kot so pričakovali. V domu izvajajo vse mogoče ukrepe s sredstvi, ki jih imajo na razpolago. Ker se bolezenski znaki še pojavljajo, pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.

"V samem začetku je veljalo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja, kot so povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje in kašelj. Vendar glede na potek v naši ustanovi, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne moremo potrditi," je dejala Drimlova.

Dodatne brise bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarne ravni in infektologa. Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce.

Prav tako zaposleni vso skrb posvečajo nalogi, da je za stanovalce kar se da najboljše in najlepše poskrbljeno in da bodo bolezen čim prej in čim lažje preboleli.