dobil vse simptome koronavirusa

Okužen tudi zaposleni v trboveljski bolnišnici

A.S./STA
26. 3. 2020, 11.12
Posodobljeno: 26. 3. 2020, 11.13
Deli članek:

V trboveljski bolnišnici je s koronavirusom okužen eden od članov zdravstvenega osebja.

Arhiv Svet24
V bolnišnici so sprejeli vse potrebne ukrepe z namenom preprečevanja nadaljnje okužbe

Čez vikend je dobil vse simptome novega koronavirusa, zato se je v nedeljo testiral in test je bil pozitiven. V bolnišnici so sprejeli vse potrebne ukrepe z namenom preprečevanja nadaljnje okužbe, je danes za STA povedala direktorica bolnišnice Romana Martinčič.

Dejala je tudi, da so v 14-dnevno samoizolacijo v ponedeljek poslali dve zaposleni, ki sta bili v tesnejšem stiku z okuženim.

Na vprašanje, ali je trboveljska bolnišnica pripravljena na zdravljenje bolnikov s covidom-19, je Martinčičeva odgovorila, da so v ta namen pripravili en oddelek s 16 posteljami in vso potrebno opremo, prav tako imajo pripravljene tudi postelje na intenzivnem oddelku.

Trenutno imajo v bolnišnici na razpolago pet respiratorjev, v prihodnjih dneh pa bodo prejeli še dva donirana respiratorja.

S hrastniške občine so danes medtem sporočili, da sta bila v občini na novo potrjena še dva primera okužbe s koronavirusom, tako da je skupno število okuženih poraslo na tri. V Zagorju ob Savi pa je s koronavirusom okužena ena oseba.