Bodite previdni

FOTO: Ceste zasnežene, mokre in spolzke, tudi pločevina je že ječala

A.S.
26. 3. 2020, 09.20
Posodobljeno: 26. 3. 2020, 14.23
Deli članek:

Razmere na cestah so zimske, policisti pozivajo k previdnosti.

PP Ruše
Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v takih razmerah je danes zjutraj že zaječalo.

V Mariboru in okolici so zaradi sneženja ceste zasnežene, mokre in spolzke. Voznike, še posebej tiste, ki so na svoja vozila že namestili letne pnevmatike, policisti opozarjajo na povečano previdnost. "Hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, svojemu vozilu in svojim sposobnostim," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

PP Ruše
Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kombinirano vozilo.

Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v takih razmerah je danes zjutraj že zaječalo. Na cesti med Dravogradom in Mariborom, pri Fali, je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kombinirano vozilo. Ob tem se je voznik slednjega lažje telesno poškodoval in zdravniško pomoč poiskal sam. Zaradi prometne nesreče je bila cesta od 6.40 naprej popolnoma zaprta, od 7.40 naprej pa promet poteka izmenično enosmerno.

Tudi ljubljanski, koprski in gorenjski policisti so opozorili na spolzke ceste in pozvali k previdnosti. "Na vozilu ne sme biti snega, stekla morajo biti čista. Vozniki povečajte varnostno razdaljo in vozite s prilagojeno hitrostjo," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Tudi prometnoinformacijski center voznike opozarja, da je na cestah, kjer se sneg oprijema vozišča, obvezna uporaba verig. Prelaz Vršič je prevozen samo za osebna vozila z verigami. 

Na agenciji za okolje pa opozarjajo, da bo na Primorskem nevšečnosti povzročala burja. Do petka dopoldne bodo najmočnejši sunki burje presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

PP Ruše
Previdno na cestah, opozarjajo mariborski policisti.