nekateri še vedno mislijo, da virus ne obstaja

"Čeprav je moje počutje super, čutim posledice virusa v telesu"

R.T.
26. 3. 2020, 08.40
Posodobljeno: 26. 3. 2020, 08.41
Deli članek:

Pri 22-letni Tei se bolezen covid-19, kot kaže, bliža h koncu. Strah pa je še vedno prisoten.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Spomnimo:

O 22-letni Tei, ki je okužena s koronavirusom, smo že večkrat poročali. Ko je mlada Slovenka izvedela, da je zbolela za covid-19, je odprla blog, kjer v objavah bralce in bralke obvešča o poteku bolezni. Pred dnevi je zaradi oteženega dihanja pristala v bolnišnici, sedaj je že v domači postelji.

Uturjenost in strah

Vsak dan jo pokliče tudi zdravnica, s katero se pogovori o svojem počutju. Kot je zapisala, pa vse kaže, da se bolezen bliža h koncu. 22-letnica je včeraj zapisala, da ne more zbrati svojih misli, danes jo bodo namreč ponovno testirali. "Negativni rezultat bi pomenil, da lahko k sebi spustim vsaj psičko. Hkrati pa me potiho grize skrb, da bi bil bris testiranja še vedno pozitiven. Čeprav je moje počutje že res super, še vedno čutim posledice virusa v telesu. Imam manj moči, kot navadno, sem veliko bolj utrujena in še vedno se zadiham pri manjših naporih," je svoje počutje opisala Tea.

V njene misli so se prikradle skrbi, da virus ni še popolnoma premagan. "Prevladuje konstanten strah. Ali smo dovolj previdni, da se ni okužil še kdo? Ali bom po teh 14 dneh res zdrava? Kaj, če bosta testa negativna, pa bi še vedno obstajala možnost, da ostajam prenašalec virusa? Kaj, če testa ne bosta negativna? Kaj, če obstaja možnost, da zbolim še enkrat? Ali se bo moje telo tudi takrat lahko uspešno borilo z virusom? Nimam odgovorov," je zapisala 22-letnica in izpostavila, da se je strah namestil globoko v njene misli.  "Mislim, da se ga bo težje znebiti kot virusa samega".

Ljudi pozvala, naj verjamejo zdravstvu

Zaskrbljena je tudi zato, ker "nekateri ljudje še vedno mislijo, da virus ne obstaja. Če ne poznate nikogar, ki bi bil z virusom okužen, še ne pomeni, da ga ni! A če ne poznate nikogar z rakom, tudi to pomeni, da ne obstaja? Želim si, da bi bilo res tako". Izpostavila je, da ji je vseeno, v kolikor ljudje verjamejo njenim zapisom in jih pozvala naj verjamejo zdravstvu in tistim, ki "se vsakodnevno borijo na prvi liniji, ki se izpostavljajo, zato da bi pomagali drugim".