Vlada se je popolnoma utirila

Kacin ostaja, le kriznega štaba ni več

R.T.
25. 3. 2020, 11.21
Posodobljeno: 25. 3. 2020, 11.24
Deli članek:

"Kriznega štaba ni več, ga ne potrebujemo," je pojasnil Jelko Kacin, ki je v teh dneh opravljal vlogo uradnega govorca kriznega štaba. Kacin bo opravljal nekoliko drugačno vlogo, vlogo uradnega govorca vlade.

Bobo
Jelko Kacin pravi, da se je vlada popolnoma utirila.

Ker je vlada prevzela odgovornost za obvladovanje "koronakrize", ni več potrebe za krizni štab. Kacin je povedal, da se bodo ekipe, ki so sodelovale v kriznem štabu, v celoti integrirale v že obstoječe organe. Ekipa, ki je tehnično in vsebinsko podpirala delovanje štaba, se bo v celoti integrirala v republiško upravo za zaščito in reševanje. Ekipa pod vodstvom infektologinje Bojane Beović se bo v celoti integrirala v ministrstvo za zdravje.

Medresorsko delovno skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme, ki jo je vlada ustanovila danes, bo vodil državni sekretar na ministrstvu za obramboDamijan Jaklin. Poleg predstavnikov uprave za zaščito in reševanje ter zavoda za blagovne rezerve bodo člani še predstavniki ministrstev za gospodarski razvoj in tehnologijo, zdravje, zunanje in notranje zadeve.