Po številu prebivalstva največja nemška zvezna dežela Severno Porenje-Vestfalija bo  sprejela deset bolnikov s severa Italije, ki jo je pandemija novega koronavirusa še posebej prizadela.

V Nemčiji so doslej potrdili več kot 32.400 okužb z novim koronavirusom ter več kot 150 smrtnih primerov koronavirusne bolezni 19. Največ primerov beležita deželi Severno Porenje-Vestfalija in Bavarska.

V Posarju so sprejeli pet bolnikov s covidom-19 iz francoske regije Grand Est, od koder prav tako poročajo o velikem številu obolelih za covidom-19. V tamkajšnjih bolnišnicah so v ponedeljek zaradi covida-19 zdravili 2348 ljudi, od tega 526 na intenzivnih oddelkih. Od začetka pandemije je v regiji Grand Est umrlo 335 ljudi, med njimi trije zdravniki.

Pripravljenost za sprejem petih bolnikov s covidom-19 iz regije Grand Est so poleg tega izrazile nemške dežele Baden-Württemberg in Porenje-Pfalško ter Švica in Luksemburg.

V Avstriji bo dežela Tirolska prav tako sprejela pet bolnikov s covidom-19 iz severne Italije, in sicer iz sosednje Južne Tirolske. V zameno za sprejem bolnikov bo Tirolska od Južne Tirolske dobila pošiljko več sto tisoč zaščitnih mask in več tisoč zaščitnih oblačil, ki so v Italijo pravkar prispele iz Kitajske.