Bolnike iz Francije pripravljena sprejeti tudi Švica in Luksemburg

Solidarnost Nemcev in Avstrijcev: sprejemali bodo bolnike iz drugih držav

A.S./STA
24. 3. 2020, 17.46
Posodobljeno: 24. 3. 2020, 17.47
Deli članek:

Nemčija in Avstrija sta se odločili, da bosta sprejeli bolnike s koronavirusno boleznijo 19 tudi iz drugih evropskih držav. Nemčija naj bi sprejela bolnike iz Italije in Francije, Avstrija iz Italije. Bolnike iz Francije sta pripravljena sprejeti tudi Švica in Luksemburg.

Profimedia
Bolnike iz Francije sta pripravljena sprejeti tudi Švica in Luksemburg.

Po številu prebivalstva največja nemška zvezna dežela Severno Porenje-Vestfalija bo  sprejela deset bolnikov s severa Italije, ki jo je pandemija novega koronavirusa še posebej prizadela.

V Nemčiji so doslej potrdili več kot 32.400 okužb z novim koronavirusom ter več kot 150 smrtnih primerov koronavirusne bolezni 19. Največ primerov beležita deželi Severno Porenje-Vestfalija in Bavarska.

V Posarju so sprejeli pet bolnikov s covidom-19 iz francoske regije Grand Est, od koder prav tako poročajo o velikem številu obolelih za covidom-19. V tamkajšnjih bolnišnicah so v ponedeljek zaradi covida-19 zdravili 2348 ljudi, od tega 526 na intenzivnih oddelkih. Od začetka pandemije je v regiji Grand Est umrlo 335 ljudi, med njimi trije zdravniki.

Pripravljenost za sprejem petih bolnikov s covidom-19 iz regije Grand Est so poleg tega izrazile nemške dežele Baden-Württemberg in Porenje-Pfalško ter Švica in Luksemburg.

V Avstriji bo dežela Tirolska prav tako sprejela pet bolnikov s covidom-19 iz severne Italije, in sicer iz sosednje Južne Tirolske. V zameno za sprejem bolnikov bo Tirolska od Južne Tirolske dobila pošiljko več sto tisoč zaščitnih mask in več tisoč zaščitnih oblačil, ki so v Italijo pravkar prispele iz Kitajske.